Staalframe

Staalframebouw: de goede eigenschappen van houtskeletbouw (HSB) en staal gecombineerd. En met een eigen identiteit. Het bijkomend voordeel daarvan is een ruimere ontwerpvrijheid bij kleine aantallen tegen relatief lage kosten. 

Combinatie van materialen
Staalframebouw kan goed gecombineerd worden met andere bouwsystemen zoals prefab betonwanden en/of HSB wanden. Met staalframebouw kunnen gebouwen tot tien lagen als een soort zelfdragende carrosserie worden opgezet. Voor hogere gebouwen kan een staalskelet als hoofddraagconstructie dienen, waarbij de wanden, vloeren en daken van staalframebouw elementen worden gemaakt. 

Onze elementen worden geprefabriceerd. Dit zal de bouwtijd verkorten en de logistieke handelingen op de bouw beperken. Dit resulteert onder andere in minder kosten, waardoor de bouwmethodiek financieel aantrekkelijk is. Ook heeft men minder transportbewegingen naar de bouwplaats, waardoor de CO2 uitstoot in het milieu lager is. Dit is noodzakelijk om in de toekomst wereldwijd de CO2 uitstoot te reduceren. 

De karakteristieke waarden voor geluid, maatvoering, krimpscheuren en klimaatinvloeden zijn gunstiger dan bij de huidige traditionele bouw, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. De afbouwmaterialen zorgen voor een perfecte warmte- en geluidsisolatie. 

Door de hoge sterkte van staal biedt het bouwsysteem een hoge mate van ontwerpvrijheid. Doordat er een grote overspanning mogelijk is (max. 9 meter) hoeven er geen dragende muren meer in de woning, zodat er meer vrijheid is met betrekking tot indeling van de ruimte. 

Meer gebruiksvloeroppervlakte (GVO)
Staalframebouw is een slank systeem met de voordelige eigenschap dat door de sterkte van staal er tussen de stalen profielen geïsoleerd kan worden. Hierdoor is er minder ruimteverlies bij toepassing van hogere isolatienormen. Hierdoor is de gebruiksvloeroppervlakte (GVO) tot wel 15 % groter ten opzichte van traditionele systemen. 

Dit maakt het bouwsysteem uitermate geschikt voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en overige huisvesters omdat het meer verkoopbare vierkante meters vloeroppervlakte biedt. 

De pluspunten van staal 

  • Lichter van gewicht 
  • Maatvaster dankzij krimpvrije materialen; 
  • Minder gevoelig voor klimaatinvloeden; 
  • Bestand tegen ongedierte en schimmels; 
  • Ook zijn grotere overspanningen en uitkragingen haalbaar; 
  • Een extra onderscheid met prefab beton is het gewicht én de kortere levertijd, omdat er niet met mallen wordt gewerkt; 
  • Onze gevels kunnen de grond in (luchtdichtheid).